Încă nu e nimic bătut în cuie. Ministerul Educatiei vine cu scenarii

Zilele trecute se trambita direct de la vârful Ministerului Educatiei, reintoarcerea copiilor la școala, la data de 8 februarie. Însă, așa cum am văzut de mai multe ori, guvernantii se razgandesc de mii de ori pana ajung sa ingaime o decizie cât de cât logica.

Dacă totul parea ok, iar elevii și dascalii se gandeau deja la reintoarcerea în bancile școlii, azi ministerul vine cu scenarii. Ceva de genul „dacă … și dacă …”.

Dacă școala va reîncepe fizic, cu prezența elevilor în clase în 8 februarie, scenariile luate în calcul sunt următoarele:

1. Copiii se întorc în clase în grădinițe și ciclul primar, acestea fiind ciclurile de învățământ cel mai dificil de abordat prin școala online.

2. Se întorc fizic la ore preșcolarii, elevii din ciclul primar și elevii de anii terminali, care au de susținut Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

3. Toți elevii să revină în clase dacă rata de incidență a infectărilor va scădea. În localitățile cu rata de infectare mai mică, cursurile cu elevi în clase ar putea reîncepe mai repede.

Abordarea unuia dintre aceste scenarii implică un nou ordin comun între ministerele Educației și Sănătății, care să fie elaborat până la finalul lunii ianuarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.