Ioana Bran: „Astăzi s-au redeschis restaurantele în municipiul Satu Mare”

Fostul deputat social-democrat Ioana Bran, saluta redeschiderea restaurantelor și cafenelelor. Cu toatea acestea, subliniaza faptul ca proprietarii de localuri intampina mari greutati având în vedere cheltuielile mai mari ca urmare a masurilor de protecție, dar și a numarului mai mic de locuri disponbile din cauza restrictiilor.

Astăzi s-au redeschis restaurantele în municipiul Satu Mare.

O gură de aer mult așteptată pentru domeniul Horeca.

De această relaxare ne bucurăm cu toții, de la clienți, la angajații din sistem până la antreprenori.

Horeca nu înseamnă doar restaurante, cafenele sau terase, înseamnă întreg lanțul de distribuție- de la furnizorul de produse alimentare până la cel de consumabile, toți au avut de suferit ca urmare a restricțiilor.

Deschiderea restaurantelor nu înseamnă însă pentru proprietarii de locatii că au scăpat de toate problemele. Aceștia au cheltuieli mai mari ca urmare a măsurilor de protecție și venituri reduse ca urmare a numărului redus de locului. Anumite cheltuieli de întreținere sau majoritatea sunt fixe chiar dacă servesc unui număr mai mic de clienți.

Aș fi tentată să spun că din punct de vedere economic Horeca este domeniul cel mai afectat de pandemie.

Acum ne bucurăm de redeschiderea locațiilor în Satu Mare dar depinde doar de noi ca acestea să rămână deschise, trebuie să respectăm în continuare la fel de strict toate măsurile sanitare de prevenție”, spune Ioana Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.