Angajatii din Sanatate se pregatesc de proteste. Nu accepta inghetarea salariilor

Federaţia SANITAS va demara o serie de acţiuni în perioada următoare pentru susţinerea salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă Socială pe fondul apariţiei OUG nr. 226/2020, care prevede inghetarea salariilor şi pensiilor în acest an.

Astfel, în data de 12 ianuarie, vor fi organizate pichetări şi mitinguri, în intervalul orar 12.00 – 13.00, de către organizaţiile Sanitas judeţene, în faţa prefecturilor din toată ţara şi vor solicita convocarea comisiilor de dialog social de la nivelul fiecărei prefecturi.

De asemenea, sediile Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Finanţelor Publice, Guvernului şi Parlamentului României vor fi pichetate în perioada în care vor avea loc dezbaterile pe Legea bugetului de stat.

Refuzul Guvernului de a respecta legea şi de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni.

În aceste condiţii, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS întrunit astăzi, 5 ianuarie 2021, reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat din unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenta sociala, a analizat situaţia creată de apariţia OUG nr. 226/2020 şi a decis organizarea în următoarea perioadă a unei serii de acţiuni pentru susţinerea următoarelor revendicări: aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată; acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială”, spun reprezentantii Sanitas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.