Pacientul mort de Covid, luat și îngropat de o altă familie

Pacientul mort de COVID și dispărut din Spitalul Floreasca a fost găsit. O altă familie a ridicat cadavrul și l-a îngropat crezând că-i ruda lor. Acum poliția face anchetă pentru neglijență. În paralel sunt verificări administrative și la spital.

De altfel, aceasta a fost și prima suspiciune a personalului spitalului în momentul în care s-a constatat că trupul unui decedat dispăruse fără urmă.

Noi am avut pe data de 31 decembrie două persoane care au decedat și una dintre familii a identificat cadavrul și acesta a fost predat firmei de pompe funebre. Acum, noi verificăm să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de familie sau dacă cineva a greșit în momentul în care a predat cadavrul, pentru că, cel mai probabil, cele două cadavre au fost încurcate”, a spus medicul Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt de la Spitalul Floreasca.

Un pacient decedat pe data de 31 decembrie, urma să fie preluat de familie luni, 4 ianuarie. Însă, atunci când au ajuns la spital, membrii familiei au fost informați că decedatul este de negăsit. Încă de la început a existat suspiciunea că trupul a ajuns la o altă familie care, între timp, l-a și înmormântat.

Verificările sunt efectuate de Secţia 1 Poliţie în vederea stabilirii situaţiei de fapt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.