Topul celor mai ciudate procese din România

V-ați gândit vreodată că o gară v-ar putea intercepta gândurile ? Sau ca cineva l-ar putea da în judecată pe Dumnezeu pe motiv că nu a fost ținut departe de rele ? Ei bine, acestea sunt doar câteva din procesele mai mult sau mai puțin ciudate care au avut loc de-a lungul timpului în România, scriu cei de la www.bihorjust.ro

Un caz cel puțin bizar a avut loc în anul 2005 când, un român condamnat la 20 de ani de închisoare, l-a dat în judecată pe Dumnezeu pentru încălcarea prevederilor din contractul de botez. Conform bărbatului, botezul său constituie un acord cu Dumnezeu prin care, în schimbul rugăciunilor, acesta din urmă se obliga să-l ţină pe reclamant departe de rele.

Un alt caz ieșit din comun este cel al unui avocat argeșean care a dat în judecată 5 preoți pentru că ”nu l-au scăpat de dracii din casă”. În judecată a fost dat şi ÎPS Calinic, tocmai pentru că el este şef peste toţi şi trebuie tras la răspundere pentru nereuşitele supuşilor săi, acuzaţi de un fel de „malpraxis bisericesc”. În plângerea făcută, avocatul îi acuză pe preoți de înșelăciune pentru că slujbele pe care aceștia le-au facut în casa acestuia nu au dat niciun rezultat.

Un dosar bizar a ajuns și pe mesele judecătorilor din Iași. O femeie a dat în judecată Gara din Iași, cerând despăgubiri pentru un motiv destul de ciudat. Reclamanta a precizat în cererea adresată instanței că ”Gara din Iași îi interceptează gândurile”. Femeia le-a cerut magistraților să oblige Gara din Iași și conducerea instituției la plata unor daune morale de 10.000 de lei.

Un alt proces amuzant a avut loc la Brăila, unde un bărbat a dat în judecată Guvernul Statelor Unite ale Americii pe care l-a acuzat că i-a provocat suferinţe, fiind „agresat magic timp de 23 de ani”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.