Pădurile, protejate cu sisteme video

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a pus în dezbatere publică un proiect pentru achiziționarea de sisteme video care vor fi amplasate la ieșirea de pe drumurile forestiere din mai multe județe.

Ministerul are în vedere montarea acestor sisteme de supraveghere video în zonele cu risc ridicat în ceea ce privește tăierile ilegale, pe drumurile forestiere, în apropierea intersecțiilor cu drumurile publice, în zone intens practicate de transportatorii de masă lemnoasă.

Bugetul estimat al acestui proiect se ridică la aproximativ 12 milioane lei din bugetul de stat, circa 40.000 de lei pentru fiecare sistem, 300 în total.

Camerele video vor fi de înaltă rezoluție, cu posibilitatea de identificare automată a numerelor de înmatriculare, detecție a mișcării, sistem de vizualizare pe timp de noapte, ecrane de monitorizare, pupitru de comandă, precum și alte elemente de interconectare a tuturor sistemelor de monitorizare

Proiectul prevede că sistemele integrate de supraveghere video achiziționate se transmit în custodie ocoalelor silvice, care au obligația instalării acestora în minimum trei puncte relevante de pe raza ocolului silvic.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.