Alu Menziken va contrui o fabrica și în Bihor. Investitie de 24 de milioane de euro

După cea de la Mediesu Aurit, Alu Menziken va construi o fabrica și în Salonta, scriu jurnalistii de la www.bihon.ro. Investitia va fi de 24 de milioane de euro.

Prin intermediul Zoom, Didier Senn, directorul general al Alu Menziken a luat un prim contact cu aleșii locali din Salonta, în preambulul discuțiilor care vor avea loc chiar la începutul lui 2021 pe tema unei investiții de 24 de milioane de euro în oraș. Conform paginii oficiale a Primăriei Salonta „omul de afaceri a spus că este foarte mulțumit de posibilitățile oferite de orașul nostru și de viziunea Primăriei.

Astfel au decis să investească 24 de milioane de euro în Salonta. Această investiție constă în construirea unei fabrici de aluminiu, o investiție greenfield, care ar produce aluminiu necesar mașinilor electrice. Comitetul de Planificare Economică și Urbană a Consiliului Local se va întâlni în ianuarie față-n față cu investitorul pentru a accelera investiția”.

Aproximativ 80% din volumul producției utilizează aluminiu reciclat. Primul proiect de operare Greenfield al Aluminium Menziken în afara Elveției e la Medieșu Aurit și constă într-o investiție de peste 50 milioane de euro, realizată într-un singur an, inaugurată în 2018.

Principali clienţi ai companiei de la Medieşu Aurit sunt din industria aeronautică şi din domeniul automotive.

Este vorba despre producători precum Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele. Compania face parte din Montana Tech Components AG, grupul industrial elveţian care deține și UACE din Dumbrăvița (Maramureș) Istoria acestei fabrici se întinde peste 100 de ani, Alfred Gautschi, născut în Menziken a pus bazele societății Alu Menziken și el e un pionier al industriei elvețiene a aluminiului.

În 1899 el a produs primul element din aluminiu din industria de fabricare a ceasurilor și primește un număr tot mai mare de comenzi pentru carcase de motor din industria autovehiculelor. În 1905 el își înregistrează brevetul pentru fabricarea foliei de aluminiu în toate tările industrializate, iar în 1956, pentru prima dată, compania furnizează profile de aeronave către Fokker pentru legendarul său F50. Din 1993, Aluminium AG Menziken se transform într-un holding.

În 1997, Echipa de turnare a Alu Menziken Guss AG a avut o sarcină importantă: a turnat cea mai grea piesă din aluminiu din lume, care cântărește 7.3 tone. Succesul este înregistrat în Cartea Recordurilor Guiness.

Sursa: www.bihon.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.