Autosanitară la standarde europene pentru pacienții Spitalului TBC

Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare beneficiază de la începutul acestei săptămâni de un autovehicul de transport sanitar neasistat –Dacia Dokker. Valoarea investiției este de aproximativ 170.000 de lei și a fost asigurată cu bani de la bugetul Consiliului Județean Satu Mare.

Pentru a răspunde cerințelor de transport sanitar neasistat, autovehiculul este proiectat și construit în conformitate cu normele europene de calitate și securitate, la fel și dispozitivele medicale din dotarea acestuia.

Mașina este construită în așa fel încât să poată transporta inclusiv pacienți cu dizabilități locomotorii, fiind prevăzută cu un scaun special și rampă de acces. De asemenea, în dotarea autovehiculului sunt cuprinse printre altele: butelie pentru oxigen necesar în timpul transportului, geantă transport pentru butelie portabilă oxigen, targă mobilă, aspirator de secreții portabil, sondă de aspirație, balon de resuscitare atât pentru adulți cât și pentru copii, mască facială oxigenoterapie, etc.

Nu în ultimul rând, mașina dispune de o stație de emisie-recepție și dispozitive de avetizare luminoase și acustice.

Investiția a fost absolut necesară astfel încât transportul pacienților internați în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare care au nevoie de investigații medicale de altă specialitate să se facă în cele mai bune condiții” a spus managerul unității, dr. Ioan Sergiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.