Țigări de contrabandă confiscate de polițiști

Ieri, 17 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare au depistat în jurul orei 16.40, pe raza localității Drăgușeni, un autoturism, în interiorul căruia au găsit peste 1 700 de fire de țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, polițiștii au procedat la oprirea unui autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat, de 55 de ani, din localitatea Baia Mare. În urma controlului efectuat, polițiștii au depistat în interiorul autovehiculului și asupra persoanelor aflate în acesta 1760 de fire de țigarete fără a putea prezenta documente de proveniență.

De asemenea, tot ieri, 17 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Carei au identificat un bărbat, de 33 de ani, din Carei, care avea ascunse în Piața de Alimente din municipiul Craei, 1 220 de fire de țigări de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată de polițiști în vederea confiscării și de asemenea, în ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.