OMS recomandă purtatul măștii și distanțarea socială la petrecerile de Crăciun și de Revelion

OMS recomandă purtatul măștilor în timpul reuniunilor familiale de Crăciun și al sărbătorilor de Anul nou în Europa, avertizând asupra unui „risc ridicat” de creștere a numărului de infectări la începutul lui 2021, potrivit AFP.

Ținând cont de evoluția pandemiei de Covid-19 în Europa, „există un risc ridicat al unei noi creșteri în primele săptămâni și primele luni din 2021”, a afirmat filiala europeană a OMS, într-un comunicat, unde recomandă „purtarea măștii și practicarea distanțării sociale” la sărbătorile de sfârșit de an.

Poate părea deranjant purtatul măștii și practicarea distanțării sociale în prezența prietenilor și a familiei, dar acest lucru contribuie puternic la garantarea faptului că fiecare rămâne în siguranță și sănătos”, a asigurat organizația.

În măsura posibilului, adunările trebuie să aibă loc în exterior. Dacă au loc în interior, este importantă limitarea numărului de invitați și ventilarea bună, pentru a limita riscurile, sfătuiește organizația.

Zona Europa a OMS, care include 53 de țări printre care și Rusia, a înregistrat peste 22 de milioane de cazuri și aproape 500.000 de morți de la începutul pandemiei, potrivit organizației.

În cursul ultimelor șapte zile, aproape 1,7 milioane de noi cazuri au fost înregistrate și 34.500 decese.

În apropierea sărbătorilor de Crăciun, noi baterii de restricții intră în vigoare miercuri în mai multe țări europene pentru a controla un nivel preocupant de contaminări cu Covid-19. În Germania, spre exemplu, vor fi închise magazinele considerate neesențiale iar în Marea Britanie se închid barurile și restaurantele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.