Un apropiat al lui Viktor Orbán, pregătește vânzarea fostei fabrici de mobilă GP Sofa din Satu Mare

Tamás Leisztinger (52 de ani), un om de afaceri apropiat al premierului ungar Viktor Orbán, intenționează să vândă clădirea fostei fabrici de mobilă GP Sofa din Satu Mare.

În vara anului trecut, una dintre firmele lui Leisztinger a cumpărat la licitație, cu 9,7 milioane de euro, clădirea fabricii de mobilă GP Sofa din Satu Mare. La momentul cumpărării clădirii, firma GP Sofa era în insolvență. 

După achiziție, aproximativ un sfert din unitatea de producție a fost închiriată și s-au purtat discuții de vânzare a întregii proprietăți cu CTP, cel mai mare proprietar de spații logistice din România, însă negocierile au eșuat. Închiriată în totalitate, valoarea proprietății ar crește la 20-22 milioane de euro, potrivit acelorași surse.

Înființată în 2001 de către investitorul italian Giuseppe Pavone, producătorul de canapele GP Sofa a atins vârful activității sale în 2017, când avea o cifră de afaceri de aproape 40 de milioane de euro și peste 1.400 de angajați. Compania producea mobilă pentru IKEA, XXX Lutz sau Steinhoff Group și ajunsese în topul celor mai mari producători și exportatori de mobilă din România. Pe lângă fabrica din Satu Mare, GP Sofa se extinsese cu un punct de lucru în Zalău și cu o fabrică în Vietnam.

Fabrica din Satu Mare, amplasată în cadrul Parcului Industrial Satu Mare, avea la dispoziție un teren de 131.844 metri pătrați și construcții cu o suprafață de 48.075 de metri pătrați. Aici lucrau în anul inaugurării circa 300 de angajați. În 2019, anul declanșării falimentului GP Sofa, compania mai figura cu sub 300 de angajați, de la 1.400 de muncitori, cât a avut cel mai mult.

Sursa: www.profit.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.