Nelu Tataru despre vaccinul anti-Covid: „Vaccinarea nu împiedică infectarea”

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, a vorbit despre vaccidenul anti-covid, pe care mai mulți români nu doresc să-l facă. El a precizat că vaccinul nu împiedică infectarea cu noul coronavirus, însă persoanele vaccinate care s-ar infecta, vor avea o formă mai ușoară a bolii.

Vaccinarea nu împiedică infectarea, dar putem face o formă ușoară sau asimptomatică de boală, nu mai este acea putere de transmitere a virusului. Nu vom avea același număr de boli, sau același număr de decese”, a spus Tătaru.

Întrebat dacă persoanele care se află în grupele de risc ar putea avea probleme dacă se vaccinează, ministrul susține că mai e nevoie de niște investigații.

Nu s-a observat nicio contraindicație pentru acest vaccin. Există o stare alergică, care trebuie investigată. Dozele se țin la -80 de grade, se țin în mașini speciale. Se vor duce la Institutul Cantacuzino, la congelatoarele pe care le avem. De asemenea, va fi stocat în teritoriu la spitalele militare.

De la centrele regionale vor fi duse la punctele de vaccinare. Primele doze de vaccin vor fi duse la cei de la spitalele de boli infecțioase, e vorba de personalul medical. Ei au prioritate pentru vaccinare. Oamenii pot face vaccinul la centrele de vaccinare, în colaborare cu medicii de familie”, a încheiat Tătaru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.