Minora abuzata sexual de propriul tata

Doi fraţi, o fată de 12 ani și un băiat de 10 ani, din Satu Mare au fost plasaţi de o judecătoare în casa unui tată abuzator. Vreme de doi ani, copiii au fost bătuţi, umiliţi şi înfometaţi, titreaza jurnalistii de la www.libertatea.ro.

În 2017, după ce a fost agresată sexual de tatăl ei, fata care mergea pe 15 ani l-a reclamat la poliţie. Ancheta a durat 3 ani şi jumătate, iar, între timp, fratele minor al victimei a fost trimis din nou în grija bărbatului, ca și prima oară, tot printr-o sentinţă civilă. În octombrie anul acesta, Adrian Z. a primit 2 ani şi jumătate de închisoare, fără să fie decăzut din drepturile părinteşti. Decizia nu e definitivă.

n toamna lui 2014, când părinţii ei au divorţat, Ana avea 12 ani. Mama i-a explicat atunci că ea trebuie să se mute la ţară, în casa bunicilor, şi că, pentru ea şi fratele ei, ar fi poate mai bine dacă ar locui cu tatăl lor, ca să nu schimbe școala. În teorie, statul ar fi trebuit să o ajute pe mamă, ca să prevină separarea copiilor de ea. În practică, autorităţile n-au făcut nimic şi au aprobat ca cei mici să rămână cu tatăl pe care-l recomanda doar acoperişul de deasupra capului.

Mama lor spune că n-a ştiut prin ce trec. Pentru că, deşi ea avea dreptul să-i viziteze pe copii, fostul soţ i-a interzis asta şi a ameninţat-o cu bătaia. Femeia se întâlnea totuşi pe ascuns cu Ana şi cu Paul, în curtea şcolii sau după ce ei terminau orele, însă cei mici nu-i spuneau totul, ca s-o protejeze.

Într-o seară, în iunie 2016, Adrian Z. s-a întors acasă băut. Cei doi fraţi dormeau. Bărbatul s-a băgat în pat, lângă fiica lui, şi a început să o mângâie şi s-o atingă în zonele intime, în timp ce-i spunea: „trebuie să te învăț şi să te pregătesc pentru când vei fi mare”. Şi pentru că ştia cât de agresiv e tatăl ei, dar şi pentru că, mărturiseşte ea, „îmi era rușine de frățiorul mai mic, care dormea în patul alăturat şi s-ar fi trezit”.

Adrian Z. şi-a agresat din nou sexual fiica în decembrie 2016. După câteva zile, terorizată de gândul că în orice noapte episodul s-ar putea repeta, Ana a sunat-o pe mama ei şi i-a spus totul.

La 25 ianuarie 2017, a fost deschis un dosar penal. Psihologii de la DGASPC Satu Mare care au evaluat-o pe Ana au stabilit că ea prezintă o „reacție acută de stres pe fondul agresiunii sexuale”, dar şi „o stare profundă de confuzie”.

Ancheta a durat 3 ani şi 4 luni. Iniţial, el a negat totul. După ce a picat testul poligraf, a recunoscut că şi-a abuzat fiica în decembrie 2016, motivând că ar fi confundat-o cu fosta lui soție. La proces însă, bărbatul a recunoscut toate acuzaţiile şi a spus că regretă faptele, iar cauza a fost judecată în procedura simplificată ce reduce cu o treime limitele pedepselor.

La 6 octombrie 2020, bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Satu Mare la 2 ani și 6 luni de închisoare.

Sursa: www.libertatea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.