Măsuri pentru triajul persoanelor fără adăpost în perioada pandemiei

Primăria Satu Mare prin Direcția de Asistență Socială au achiziționat două containere modulare care vor servi ca izolatoare pentru persoanele noi care solicită în această perioadă serviciile Adăpostului de Noapte.

Fiecare container modular are o capacitate de 6 locuri , fiind conectat la utilități, ambele urmând să fie amenajate pentru a oferi condiții decente pentru persoanele care vor fi găzduite aici.

Astfel, persoanele noi care solicită serviciile Adăpostului vor sta în containerele izolatoare pe o perioadă de 14 zile, pentru ca ceilalți beneficiariși personalul să fie protejați de răspândirea virusului SARS-COV2, după care persoanele noi vor putea intra în Adăpost.

De mai bine de trei săpătmâni, echipa mobilă a Direcției de Asistență Socială și voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez Satu Mare patrulează pe străzi pentru a oferi hrană caldă, haine groase și ajutor pentru cei care sunt nevoiți să înfrunte iarna fără un acoperiș deasupra capului. Astfel, persoanelor fără adăpost li se spune că au posibilitatea de a beneficia de serviciile Adăpostului, cu singura condiție de a sta cele 14 zile în izolare.

Având în vedere temperaturile scăzute, acțiunile de sprijinire a persoanelor fără adăpost, care trăiesc sub cerul liber sau în locuinţe improvizate, vor continua și în perioada următoare, însă facem apel la sătmăreni să sesize astfel de cazuri la numărul de telefon 0751200703.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.