Tablouri dispărute de la o Primărie din judet. Poliția a intrat pe fir

Un numar de nouă tablouri pictate de artişti din Tăşnad, au devenit subiect de discuţie politico-administrativă după ce acestea au fost date dispărute, titreaza ziarul Adevărul.

Totul s-a petrecut în luna noiembrie, când edilul în funcţie, Adrian Farcău, a intenţionat să organizeze un concurs-expoziţie de fotografie şi pictură pentru Ziua Naţională a României.

Mai mulţi artişti locali ne-au contactat cu intenţia de a se înscrie în acest concurs, spunându-ne că totuşi operele lor de artă se află deja în interiorul primăriei. Noi am mers să le căutăm şi nu le-am găsit. Am încercat să vedem exact ce s-a întâmplat însă nu am găsit răspunsuri, am aflat că nu partea executivă a primăriei se ocupaseră de acea expoziţie la care au fost date tablourile, ci efectiv primarul şi consilierele dânsului. Cum nu am avut răspuns şi nu ne-am dorit să pierdem foarte mult timp cu asta am făcut o sesizare către Poliţia naţională ca să ne ajute să aflăm ce s-a întâmplat cu tablourile”, explică actualul edil.

La o săptămână după sesizarea făcută, nouă tablouri au fost înapoiate primăriei de către fostul edil, Grieb Csaba Francisc. Cum încă nu este în clar câte tablouri au dispărut, organele competente continuă cercetările.

Am anunţat telefonic poliţia că cele 9 tablouri au fost înapoiate dar îi rugăm să ne ajute mai departe ca să nu avem probleme în viitor, pentru că nu ştim detalii şi nu există în primărie documente sau un proces verbal cu privire la numărul tablourilor care au fost prezente la acea expoziţie, deci sesizarea este încă în curs de soluţionare”, a adăugat Adrian Farcău.

Fostul edil, Grieb Csaba Francisc, s-a scuzat spunând că tablourile au fost duse de el la terminarea mandatului pentru a le repara, din cauza stării degradate în care se aflau ramele. Faptul că au fost înapoiate la o săptămână după sesizarea făcută de către actuala conducere ar fi fost doar o coincidenţă.

În principiu, ele nu au dispărut din primărie. Acele tablouri au fost folosite la o expoziţie cred că în luna august, după care au rămas la Centrul de Informare Turistică. De acolo, la un moment-dat, cred că în septembrie, au fost aduse la primărie şi lăsate în sala de căsătorii, pe masă. După ce au trecut alegerile m-am pregătit pentru predare, printre care şi aceste tablouri. Doar că aceste tablouri nu existau nicăieri de fapt, pentru că tablourile respective ne-au fost lăsate într-un fel mie şi colegei mele care s-a ocupat de eveniment, ca să le expunem în primărie. Când am fost să le văd şi să le pregătesc pentru predare ele se aflau într-o stare jalnică, mai ales ramele lor, sticla de la ramă spartă, iar cu colega am încercat să le punem cât de cât la poziţiile iniţiale, iar înainte de a-mi termina mandatul am zis că le iau cu mine să le duc la reparat, după care le duc înapoi în primărie, ceea ce s-a şi întâmplat”, explică fostul edil.

Sursa: www.adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.