Parteneriat educațional între Teatrul de Nord și Inspectoratul Școlar Județean

În aceste vremuri în care toți suntem nevoiți să ne regândim activitatea pentru a face față provocărilor prezente, am considerat oportun să aducem un pic de bucurie pe chipurile celor mici și să venim totodată în ajutorul cadrelor didactice, prin pregătirea unor spectacole lectură ce conțin povești care aduc în prim plan spiritul sărbătorilor de iarnă.

Suntem onorați să anunțăm demararea unui parteneriat educațional între Trupa Mihai Raicu, Teatrul de Nord și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare. Trupa Mihai Raicu va pune la dispoziție, gratuit, învățătorilor și profesorilor care predau la clasele primare materialele filmate, pentru a putea fi folosite în cadrul orelor online de comunicare, fie ca atare, fie ca repere pentru discuții și teme ulterioare.

Este vorba despre trei povești cu tâlc, alese cu grijă și drag de regizoarea Diana Dragoș: Bradul de H.C. Andersen, Omul de zăpadă de H.C. Andersen și Spărgătorul de Nuci și Regele Șoarecilor de ETA Hoffmann.

Proiectul se desfășoară între 7 – 21 decembrie și are ca principale obiective: cultivarea interesului pentru arta dramatică și literatură, dezvoltarea de aptitudini creative și de învățare prin intermediul teatrului; utilizarea spectacolului de teatru ca instrument de educație non-formală; dezvoltarea capacității de comunicare și a limbajului; cooperarea dintre instituțiile de cultură și cele de învățământ.

Odată stabilite obiectivele, cererea noastră de colaborare a fost foarte bine primită de către conducerea ISJSM, care a prezentat inițiativa coordonatorilor de proiecte din județ.

Inițiativei noastre s-au alăturat mai bine de 50 de clase primare din Satu Mare, Ardud, Sanislău, Orașu Nou, Negrești Oaș, Pomi și Poiana Codrului.

Dorim totodată să informăm cadrele didactice că încă pot obține accesul exclusiv la poveștile filmate, pe toată perioada de desfășurare a parteneriatului, printr-o simplă cerere la adresa de email: teatruldenord@gmail.com.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această colaborare și sperăm ca în continuare, să ni se alăture tot mai mulți dascăli și elevi în acest demers frumos. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.