Medic satmarean, ucis de coronavirus

Medicul pneumoftiziolog Pallai Vasile Iosif Stefan a pierdut lupta cu coronavirusul. Acesta a decedat în cursul zilei de vineri, 4 decembrie. Acesta avea 83 de ani.

Domnule doctor, Dumnezeu să vă odihnească în pace! Uneori, drumul pe care suntem împinși de soartă și familie se dovedește a fi dur, însă, de cele mai multe ori, din aceste circumstanțe se nasc cei mai valoroși oameni pentru care tratarea bolnavilor nu este doar o sursă de venit sau o simplă profesie, ci găsesc în ea chemarea divină. Un astfel de om a fost dr. Pallai László care, timp de peste patruzeci de ani, a lucrat cu cel mai mare devonament în cadrul spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare” este mesajul conducerii Consiliului Judetean Satu Mare.

În anul 1962, a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, după care devine stagiar la Luduș, finalizându-și studiile de specializare la Cluj-Napoca. Începând din 1973 lucrează la Bixad, după care, din 1975, la Satu Mare. Și-a exersat profesia chiar și după pensionare, conducând secții și stând în gardă alături de colegii săi.

Cu moartea sa, atât Satu Mare, cât și întreaga comunitate medicală ardeleană, a pierdut un medic în cel mai nobil sens al cuvântului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.