Sisteme de oxigenoterapie pentru Spitalul COVID Carei

Spitalul COVID din Carei, își desfașoară de câteva luni activitatea într-un cadru dramatic. Cum nimeni nu poate ramâne nepăsător în fața unei asemenea tragedii, Rotary Club Satu Mare a decis lansarea campaniei de strângere de fonduri pentru achiziția de sisteme de oxigenoterapie cu debit mare AIRVO2, atât de necesare tratării pacienților COVID 19 din Spitalul Municipal Carei.

,,De aici, din prima linie, întregul fenomen se vede mult mai grav decât mulți oameni ar vrea să recunoască. Pacienții sunt în număr tot mai mare, se prezintă tardiv la medic cu forme severe de boală, iar gândul cumplit că ne putem afla în postura de a alege dintre pacienții pe care îi avem în grijă pe cei care vor beneficia de oxigenoterapie, este o povară extrem de mare pentru medici și pacienți deopotrivă’’, îsi exprimă îngrijorarea dr. Dragos Ciprian, membru al corpului medical ce luptă în prima linie cu inamicul nemilos.

,,Alături de colegii specialiști ATI, încercăm să găsim modalități prin care se poate câștiga timp prețios pentru pacienții care au mare nevoie de oxigen și care așteaptă cu disperare eliberarea unui loc în sectia de terapie intensivă” a mai declarat medicul.

Sistemul de oxigenoterapie cu debit mare – AIRVO2, recomandat de OMS, reprezintă o ,,punte” între oxigenoterapia standard, din dotarea unei secții medicale și sistemul CPAP utilizat în sectiile ATI. Cu alte cuvinte, pacienții care dezvoltă insuficiență respiratorie și pentru care nu se poate asigura imediat un loc în secția de Terapie Intensiva pot beneficia, cel putin temporar, de această metodă superioară de oxigenoterapie care poate face diferența între viață și moarte”.

Ne adresăm vouă, dragi sătmăreni, cu îndemnul de a vă alătura inițiativei noastre.

Pentru achiziția a două astfel de echipamente medicale este necesara suma de 50.000 lei.

Oricine dorește să dea o mână de ajutor în aceste vremuri grele, o poate face prin platforma de donații a Clubului Rotary Satu Mare sau în conturile asociației”, a afirmat Ötvös Pavel Szilárd, președintele clubului.

RO50INGB0000999902901863 – deschis la ING Bank

RO69BTRL03101205K39263XX – deschis la Banca Transilvania

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.