Polonezii de la Solaris, activi în Romania. Au vândut autobuze și în municipiul Satu Mare

Orașele din România și-au diversificat paleta de opțiuni pentru achiziția de mijloace de transport în comun, astfel că înmatriculările de autobuze au crescut în ultimele luni, recuperând scăderile cauzate de pandemie.

Solaris a ajuns la 300 de autobuze și troleibuze livrate în România. Constructorul de autobuze electrice Solaris a anunțat că a livrat anul acesta 37 de vehicule pe piața din România, vedete fiind orașele Brașov și Satu Mare, cu 26 de troleibuze și, respectiv, 11 autobuze hibrid. De la intrarea pe piață, Solaris a vândut peste 300 de vehicule pentru transportul în comun, în opt orașe din România.

Compania are deja un program bun de livrări și pentru 2021, cu 65 de mijloace de transport în comun care urmează a fi livrate municipalităților din România. Dinte acestea, 16 autobuze electrice merg în Craiova, 20 troleibuze, în Ploiești, 6 autobuze hibrid ,în Satu Mare, 3 troleibuze, în Mediaș și 20 de autobuze hibrid merg în Galați.

Solaris Bus & Coach este unul dintre cei mai mari producători din Europa de autobuze și troleibuze. De la lansare, în anul 1996, fabrica de la Bolechowo, din apropiere de Poznan, Polonia, a produs peste 19.000 de vehicule. În prezent, compania ocupă poziția de lider mondial în segmentul de e-mobilitate pentru transportul public urban, datorită gamei sale extinse de troleibuze electrice, autobuze electrice cu acumulator și autobuze hibrid livrate.

Sursa: www.profit.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.