Aplicație care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid

Prima aplicație care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19 se lansează și în România (https://first-contact.ro/#dece).

Dezvoltatorul aplicației, Silviu Alexandru Alexe, a explicat că inițiativa este una privată și că a apărut tocmai pentru a se elimina stresul creat de faptul că, fiind infectat, ai putea infecta și alte persoane.

Odată ce este instalată, aplicația va avertiza utilizatorul dacă a intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19. De asemenea, fiecare utilizator poate semnala dacă este infectat.

Dacă aflu că m-am infectat, încarc în telefon un formular pe care trebuie să-l completez, telefonul face ancheta epidemiologică – cu cine m-am întâlnit și notifică acele persoane. Nu că eu sunt infectat, ci că ele au intrat în contact cu o persoana confirmată pozitiv”, a explicat Alexe.

El a adăugat că o versiune prototip a fost lansată în iunie, au fost 600 de voluntari care au testat-o și s-au creat diverse scenarii.

Nu a găsit nimeni nicio problemă, oricine poate studia codul, codul este public pe site”, a spus Alexe.

Aplicația nu folosește niciun fel de date de localizare și nici date cu caracter personal, potrivit informațiilor prezentate pe site.

Sursa: www.digi24.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.