Care este strategia de vaccinare anti-Covid ? Ce spune Klaus Iohannis ?

Klaus Iohannis a anunțat luni că strategia de vaccinare anti-Covid va fi aprobată în perioada imediat următoare, de CSAT.

Președintele a reamintit că din grupurile prioritate la vaccinare fac parte tot personalul din domeniul sănătății, cel din centre rezidențiale și medico-sociale și populația cu risc ridicat și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicare a resurselor umane, precum și planul de acțiune. Strategia de vaccinare va fi supusă aprobării CSAT pe care o voi convoca în perioada imediat următoare. MS, MApN și MAI au colaborat foarte bine pentru pregătirea procedurilor și asigurarea responsabilității personalului medical. Am discutat despre necesitatea ca serviciile medicale de vaccinare să fie ușor accesibile pentru categoriile-țintă, ceea ce implică un mare efort de logistică și transport în condiții sigure, adaptate noului vaccin”, a declarat Iohannis.

Potrivit sursei citate, vaccinarea se va face etapizat, în funcție de aprobarea, producția și alocarea de vaccinuri către fiecare țară. Aceasta se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății, centre de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medici de familie și centre drive-thru pentru celelalte categorii de populație.

Ministerul Apărării va fi cel care va asigura gestionarea depozitului central și a celor 6 depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele locale.

Toate informațiile vor fi puse pe un site oficial dedicat campaniei de vaccinare.

Este foarte important de știut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, eficiente și sunt singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a subliniat președintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.