Taximetristul care și-a înjunghiat mortal copilul, trimis în judecată. Procurorii cer pedeapsa maxima

Procurorii Parchetului Cluj l-au trimis în judecată pe bărbatul acuzat că și-a omorât, prin înjunghiere cu un cuţit, copilul de 8 ani, în urma unei dispute conjugale. Procurorii cer închisoarea pe viață.

In sarcina inculpatului s-a reţinut că în noaptea de 25 iulie 2020, după o prealabilă activitate de premeditare, și-a înjunghiat fiul de 8 ani cu un cuțit, provocându-i decesul.

Bărbatul a fost prins după trei zile în zona localității Filea de Jos, comuna Ciurila. Acesta și-a recunoscut faptele.

Urmărirea penală s-a desfăşurat faţă de inculpatul arestat preventiv începând cu data de 29.07.2020, acesta recunoscând procurorilor săvârşirea faptei. În cursul urmăririi penale s-a stabilit că după comiterea crimei faţă de fiul său, inculpatul a încercat să îşi suprime viaţa. În cuprinsul rechizitoriului, procurorii au propus pedeapsa detenţiunii pe viaţă”, se menţionează în comunicatul Parchetului.

Copilul de 8 ani din Cluj-Napoca fusese dat dispărut de acasă în 25 iulie și era căutat de Poliție. Acesta a fost găsit mort, într-un sat din zona orașului Turda.

Filmul crimei a început cu o ceartă între doi părinți divorțați. După ce și-au încheiat mariajul, mașina în care a avea să fie găsit trupul neînsufleţit al micuțului ar fi trebuit să îi revină mamei, însă tatăl,Takacs Gyorgy, 46 de ani, care făcea taximetrie, n-a renunțat la autoturism ca să nu-și piardă jobul.

Prins în disputa adulților, copilul a devenit arma răzbunării. „Când l-am contactat, (tatăl – n.r.) a urlat la telefon că e prea târziu, pot să mă duc după mașină. Cred că s-a întâmplat ceva foarte grav, copilul meu ori este în pericol ori s-a întâmplat ceva foarte, foarte urât, la care nici nu vreau să mă gândesc”, a declarat femeia.

După discuție, bărbatul și-a pus în aplicare planul și l-a înjunghiat pe copil cu un cuţit, după care s-a plimbat două zile cu cadavrul băiatului în maşină.

Takacs Gyorgy a fost depistat la circa 6 kilometri de locul în care şi-a abandonat maşina în care zăcea fiul său decedat. La operaţiunea de căutare au participat zeci de poliţişti şi jandarmi însoţiţi de câini special antrenaţj, dar și mulți localnici. Suspectul a fost reperat pe camerele de termoviziune de pe elicopterul mobilizat să-l caute, însă a reușit să se ascundă într-un lan de porumb. Ulterior, un cetățean l-a văzut și a alertat poliția.

Moartea băiețelului a zguduit-o puternic pe mamă: ea a intrat în stare de șoc și a încercat să se sinucidă. Și tatăl copilului a vrut să se omoare înainte să fie prins: s-a înjunghiat în zona pieptului şi şi-a tăiat venele.

Sursa: www.emaramures.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.