Calculatorul care sfidează timpul. Este de 200 de ori mai rapid decât un supercomputer

Cerebras Systems și Departamentul de Energie al SUA primul sistem CS-1 care este cel mai rapid procesor construit vreodată. Este de 10.000 de ori mai rapid decât o unitate grafică și 200 de ori mai puternic decât un supercomputer.

Cel mai rapid procesor construit vreodată tocmai a fost prezentat. Se numeşte CS-1 Cerebras şi a fost contruit de compania cu acelaşi nume alături de Departamentul de Energie. Are 400 de mii de nuclee şi e mai rapid decât un supercomputer.

Să spun simplu valoarea pe care o aducem clienţilor este că reducem timpul de antrenament de la luni la minute, de la săptămâni la secunde. Asta e crucial. Asta îţi permite ţie şi cercetătorilor să testaţi mii de ipoteze noi, idei diferite, modele şi variabile în aceeaşi perioadă de timp”, a declarat Andrew Feldman, directorul Cerebras Systems.

Acesta poate să efectueze calcule mai rapid decât trece timpul. De exemplu, poate să pornească simularea reacţiei unui nucleu al unei centrale electrice şi să încheie simularea înainte să se încheie acea reacţie.

Departamentul de Energie îl va testa pentru a prezice vremea sau pentru a găsi forma optimă a unei aripi pentru o aeronavă. Limitele lui nu prea există.

Sursa: www.digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.