Aceste ceaiuri pot inlocui cafeaua

Fie că o bem la masă, în drum spre locul de muncă sau cum ne aşezăm la birou, avem garantată doza de energie pe care ea ne-o furnizează cafeaua. Însă, cafeaua nu este singura licoare cu efect tonic şi energizant.

Cafeaua conține antioxidanți și, atunci când se consumă moderat, crește gradul de concentrare și acționează precum un tonic pentru organism. Excesele însă accentuează stările de insomnie, oboseală fizică și intelectuală.

Apar stările de nervozitate, depresie psihică, ameteli, migrene, crește ritmul cardiac și apar incoerențe în exprimare. Unele ceaiuri însă înlocuiesc cu succes cafeaua prin cantitatea mai redusă de cafeină și nu dăunează sănătății, nici în exces.

Ceaiul de cătină

Este mai puţin cunoscut pentru efectul lui energizant. Fructele de cătin sunt bogate în acizi graşi, nesaturaţi ce ajută sistemul digestiv. Mai mult, ceaiul este un tonic foarte eficient fiind recomandat în cazul surmenajului, în cazul carenţelor de vitamine, în stările de convalescenţă şi chiar pentru creşterea performanţelor sportive.

Pe lângă surplusul de energie, ceaiul de cătină ajută în cazul ulcerului şi pentru reglarea metabolismului glucidic.

Ceaiul de aloe vera

Şi acesta este recomandat ca înlocuitor al cafelei. Prin natura ei, planta de aloe vera constituie un supliment nutriţional, calitate preluata şi de ceai. Ceaiul de aloe este un tonic general ce sporeşte starea de bine. Mai mult, acest ceai ajută la regenerarea celulară şi la detoxifierea organismului.

Ceaiul de gingko biloba

Pentru stări de oboseală, crampe musculare, circulaţie periferică deficitară şi tulburări de concentrare, foarte bun este ceaiul de Gingko biloba. Prin substanţele continute acest ceai îmbunătăţeşte capacitatea de stocare a informaţiilor, creşte viteza de transmitere a informaţiilor, are efect antistres şi anxiolitic şi reduce pierderile de memorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.