A fost creat spray-ul nazal care protejeaza împotriva coronavirusului

Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham au dezvoltat un spray nazal care pretinde să prevină atât infectarea cu coronavirus, cât și răspândirea acestuia.

Potrivit universității, spray-ul „blochează” particulele de virus în interiorul nasului, de unde poate fi eliminat fie prin suflarea nasului, fie prin înghițire.

Profesorul Liam Grover, unul dintre principalii autori ai studiului, a declarat: „Deși nasul filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu există prea multă protecție împotriva infecțiilor, iar majoritatea virușilor se transmit prin aer. Spray-ul pe care l-am creat oferă această protecție și poate, de asemenea, împiedica transmiterea virusului de la persoană la persoană”.

Richard Moakes, coautor al cercetării, a spus: “Pulverizatorul este făcut din produse deja disponibile care sunt folosite în produse alimentare și medicamente, și am construit intenționat aceste condiții în procesul nostru de design. Asta înseamnă că, cu partenerii adecvați, am putea începe producția în masă în câteva săptămâni”.

Astfel de produse nu înlocuiesc măsurile existente precum purtarea măștii și spălarea mâinilor, care vor continua să fie vitale în prevenirea răspândirii virusului. Ceea ce însă va face acest spray este să adauge un al doilea strat de protecție pentru a preveni și încetini transmisia virală”, a mai spus cercetătorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.