Filtre in miez de noapte la intrarile in municipiul Satu Mare

În cursul nopţii trecute, poliţiştii sătmăreni, împreună cu jandarmii și polițiștii de frontieră au desfăşurat o acţiune de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite ca urmare a intrării în vigoare a Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659974 din 17.11.2020, privind carantina zonală la nivelul municipiului Satu Mare, Județul Satu Mare.

Prin acest Ordin circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, prevăzute în Ordinul menționat, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Astfel, polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră și polițiștii locali, au acționat pe raza municipiului Satu Mare, cât și la intrările și ieșirile din municipiu, în vederea informării și verificării persoanelor care tranzitează zona carantinată.

Forțele de ordine au avut asupra lor noile declarații pe propria răspundere pe care le-au înmânat cetățenilor care nu aveau și de asemenea i-au informat cu privire la noile restricții care au intrat în vigoare.

Aceste filtre, cu echipaje mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, au fost constituite începând de noaptea trecută de la ora 00.00, și vor rămâne pe parcursul celor 14 zile, cât este instituită măsura de carantină zonală pentru municipiul Satu Mare.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare şi prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale.

Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri și să se deplaseze doar în cazul motivelor bine justificate

Obiectivul nostru este siguranța cetățeanului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.