Boc spune că nu permite carantina în Cluj-Napoca. Cei din Satu Mare de ce au permis-o ?

Primarul Emil Boc susține că nu va permite carantinarea municipiului Cluj-Napoca atâta timp cât mai sunt măsuri ce pot fi luate. Edilul a precizat că DSP Cluj ia decizia, dar că la Cluj-Napoca lucrurile nu stau la fel de grav ca și în Sibiu.

Va reamintim ca Clujul este la 8,70 la mia de locuitori. În schimb, municipiul Satu Mare este de astăzi, 19 noiembrie, în carantina. Incidenta Covid în municipiul resedinta de judet este de 7,44 la mia de locuitori.

După 3 la mie, fiecare județ în face propriile analize, prin intermediul DSP – ului care propune instituirea carantinei ținând cont de: gradul de infectare, numărul de infectări, gradul de ocupare a locurilor din spitale, de posibilitățile existente în spitale, de posibilitatea de a înființa secții noi. Sunt mai mulți factori, iar până acum DSP a spus că nu se întrunesc criteriile minimale pentru carantinare. În acest moment. Sperăm să nu se întrunească nici în viitor. Asta depinde de cum evoluează situația la Cluj.

Sibiul a luat decizia de carantinare a municipiului când a ajuns la rata de infectare de 11 cazuri la mia de locuitori. Clujul este la 8,70 la mia de locuitori. Sperăm să nu ajungem la un nivel la care să se pună problema. Sistemul sanitar este împins spre limită. Sperăm să nu ajungem în acest punct”, a declarat primarul Emil Boc, la Napoca FM.