Recomandări pentru cei care fac cumpărături on-line

Cetățenii preferă cumpărăturile online din ce în ce mai mult, datorită ofertei diversificate, a reducerilor, precum şi a faptului că nu trebuie să facă deplasări, care având în vedere epidemia cu noul coronavirus nu sunt recomandate.

Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare recomandă cetățenilor care aleg să cumpere produse din mediul online să verifice dacă site-ul este de încredere (dacă oferă date de identificare complete – contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc., opinii ale altor cumpărători, condiţii de livrare şi de garanţie).

Atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card ori codurile folosite.

Înainte de a introduce numărul cărţii de credit pe un site de comerţ online, trebuie verificat dacă site-ul solicitat este unul securizat (de tipul https:// ).

Este indicat să nu se completeze nici un formular online în care se cer datele personale, să nu se deschidă emailuri de tip SPAM şi să se instaleze un program anti-phishing.

Cetățenii trebuie să verifice de fiecare dată lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare.

Polițiștii recomandă cetățenilor să folosească un serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-se astfel că au plătit pentru ce au comandat.

Trebuie acordată o atenţie deosebită tranzacţiilor în care sunt implicate persoane din alte ţări, întrucât politicile de returnare a bunului sau banilor sunt mai complicate. Înainte de cumpărare, trebuie determinate taxele de transport şi condiţiile de garanţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.