Este oficial ! Municipiul Satu Mare intra în carantina !

Instituire carantină zonală, pentru o perioadă de 14 zile, a municipiului Satu Mare, începând cu data de 19 noiembrie, ora 0,00.

Prefectul Radu Bud a analizat împreună cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne situația la zi a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, rata de cazuri la mia de locuitori din fiecare localitate a județului și impunerea măsurii de carantină sau justificarea neimpunerii acestei măsuri în localitățile unde rata incidenței se apropie sau depășește 6 cazuri la mia de locuitori.

Incidența cazurilor în ultimele 14 zile este de 4,48 cazuri la mia de locuitori în județul Satu Mare, iar în municipiul Satu Mare este de 7,4 la mia de locuitori, ceea ce arată că se intră într-un scenariu de creștere exponențială.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare consideră că măsura carantinării municipiului Satu Mare reprezintă o abordare mai strictă pe termen scurt care va aduce beneficii mai multe pe termen lung. Este o măsură dură, dar este important să fie luată ținând cont atât de creșterea numărului de cazuri pozitive, cât și de faptul că în momentul de față toate cele 32 de paturi ATI de la Spitalul Municipal Carei și Spitalul Județean de Urgență Satu Mare sunt ocupate.

În cursul zilei de ieri a fost transmisă către Institutul Național de Sănătate Publică documentația realizată de Direcția de Sănătate Publică Satu Mare cu privire la situația epidemiologică la zi și propunerea de carantinare a municipiului Satu Mare, având în vedere atingerea tuturor parametrilor minimali care impun această măsură.

Pe baza acestui document, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare a înaintat astăzi comandantului acțiunii, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat, Dr. Raed Arafat, propunerea de carantinare a municipiului Satu Mare, pentru emiterea Ordinului cu privire la instituirea măsurii de carantinare zonală, pentru o perioadă de 14 zile, a localității menționate.

Anexăm Hotărârea nr. 52/17.11.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare și setul de măsuri obligatorii pentru cetățenii cu domiciliul în municipiul Satu Mare, unde se instituie carantinarea zonală, pentru o perioadă de 14 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.