Femeie retinuta pentru contrabanda cu țigări

Ieri, 15 noiembrie, polițiștii de frontieră din Negrești-Oaș au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.00, oamenii legii au observat, pe direcția localității Bixad, două persoane (un bărbat și o femeie) care încărcau colete învelite în folie neagră dintr-un adăpost de animale într-o autoutilitară.

În momentul în care au fost surprinși de către polițiști de frontieră, cei doi încărcaseră deja douăzeci si cinci de colete în mașină, iar celelalte unsprezece se aflau în adăpostul de animale. În scurt timp au fost informate și autoritățile ucrainene despre evenimentul de frontieră.

Cele două persoane – femeia, în vârstă de 52 de ani din județul Satu Mare și bărbatul, în vârstă de 29 de ani din Maramureș – precum și mașina împreună cu cele 36 de colete găsite la fața locului au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 23.100 de pachete cu țigări, provenite din magazine de tip Duty Free, a căror valoare se ridică la peste 270.000 lei.

Mijlocul de transport, în valoare de 1.500 lei, a fost reținut pentru continuarea verificărilor.

Cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Negrești-Oaș cu propunere de arestare preventivă. În cauză se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.