Austria intra în carantina totala

Austria va intra în carantină la nivel naţional începând de marţi pentru aproape trei săptămâni, măsură luată pentru stoparea propagării coronavirusului, a anunţat cancelarul Sebastian Kurz.

În perioada de carantină, magazinele care vând bunuri neesenţiale vor fi închise şi oamenii vor trebui să stea în locuinţe tot timpul, cu excepţia ieşirilor pentru a cumpăra bunuri esenţiale sau pentru a face sport, notează Reuters.

În plus, oamenii ar trebui să muncească de acasă dacă este posibil.

Perioada de carantină ar urma să dureze până la 6 decembrie, inclusiv această dată.

Solicitarea mea urgentă: nu vă întâlniţi cu nimeni! Orice contact social este prea mult. Petreceţi timpul liber exclusiv alături de oamenii împreună cu care locuiţi. Dacă locuiţi singuri, definiţi o persoană de contact”, a scris Kurz pe Twitter.

Aceste măsuri sunt extrem de radicale, dar vrem să ne asigurăm că este o carantină suficient de dură, astfel încât numărul infecţiilor să scadă rapid. Acesta este singurul mod în care putem evita ca sistemul nostru sanitar să fie excedat. Scopul nostru: La 7 decembrie, şcolile şi magazinele ar trebui să fie primele care se redeschid după carantină. Un lucru este clar: Nimeni nu vrea ca şcolile, restaurantele, magazinele, etc. să fie închise. Dar trebuie să facem împreună acest pas. Să ajutăm împreună!”, a mai notat Sebastian Kurz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.