„Liliecii – Stăpânii Nopții”. Expozitie la Muzeul Judetean

Este o expoziție despre speciile de lilieci din întreaga lume și curiozitățile legate de ei. Expoziția este organizată ca o călătorie inițiatică în mediile în care trăiesc liliecii: o peșteră, un castel gotic, apoi o pădure tropicală interactivă.

Expoziția poate fi vizitată începănd de sâmbătă 14 noiembrie 2020, ora 17.00, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, la sediul Muzeului Județean Satu Mare, B-dul Vasile Lucaciu nr 21.

Vizitatorii vor descoperi o scenă animată de lilieci și în final vor face cunoștință cu un birou al unui cercetător științific.

Mai multe activități distractive create în spiritul jocului sunt utilizate pentru dobândirea unor cunoștințe dintr-un domeniu ce doar aparent este un domeniu de nișă. De fapt vom fi uimiți să observăm că lumea liliecilor împlinește fascinant universul nostru miraculos. Pe de altă parte, vom constata că pojghița prejudecăților în care trăim nu se reduce doar la nivelul interacțiunilor umane, ci se extinde la elemente nevinovate ale biosferei. Expoziția atrage atenția asupra momentului istoric pe care îl trăim: agresiunea asupra mediului–în cazul de față asupra liliecilor–induce repercursiuni dramatice, una dintre ele fiind pandemia din acest an.

Ingredientele” expoziționale, prezente la tot pasul, asigură o captare plăcută a informațiilor, oferind vizitatorilor posibilitatea de a ieși din rutina cotidiană și de a petrece timpul în familie, într-un mod plăcut și util.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.