La ce să se aștepte românii de Crăciun și Revelion

Raed Arafat a detaliat cum vor fi organizate sărbătorile de iarnă în 2020, în condițiile în care numărul infectărilor cu coronavirus crește vertiginos. Secretarul de stat în MAI a explicat că statul nu poate și nu nici nu va interveni în spațiul privat, dar poate veni cu sfaturi de limitare a răspândirii virusului.

Raed Arafat a precizat că „fără nicio îndoială” că populația este mai expusă în familie și a explicat cum ar putea fi sărbătorit Crăciunul în familie: „În familie înseamnă între oamenii care stau în aceeași casă, da! În familie lărgită înseamnă să vin și alții la tine, ți-ai asumat imediat un risc!”

Unii au încercat să denatureze declarațiile de la Guvern. Nu putem să intrăm în casele oamenilor și să spunem ce să facă. Asta este răspunderea lor acolo. Dacă tu vrei să sărbătorești cu încă două-trei familii, ți-ai crescut mult riscul de a te infecta, pentru că bănuiesc că nu vei sta în noaptea de Crăciun cu mască. Asta e imposibil. Așa că, modul în care îți organizezi masa de Crăciun, dacă aduci și bunicii, și alți prieteni și mai multă lume, care stau în alte zone, riscul de transmite este mai mare. Ăsta e un lucru logic”, a completat secretarul de stat.

Fiecare calculează riscul pe care vrea să și-l asume. Noi încercăm să limităm riscul de răspândire în spațiile publice, la locul de muncă, dăm sfaturi pentru spațiile private, dar acolo nu avem cum să mergem să controlăm, nici nu este normal. Acolo depinde de fiecare persoană și de cât de mult conștientizează riscul cu care se confruntă”, a precizat Raed Arafat.

Sursa: www.digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.