Klaus Iohannis: Nu se ia în calcul carantinarea totala

Șeful statului, Klaus Iohannis, a declarat marți seara că nu ia în calcul carantinarea totală a țării, acum sau în preajma sărbătorilor de iarnă.

Răspunsul a venit la o intrebare venită din partea jurnaliștilor prezenți la conferința de presă, referitoare la ce măsuri restrictive s-ar mai putea lua în viitor.

Președintele Iohannis a declarat că momentan au fost luate multe măsuri restrictive, dar pentru ca acestea să își facă efectul trebuie să treacă minim două săptămâni.

Virusul se răspândește foarte repede, numărul persoanelor crește zilnic. Obiectivul restricțiilor e să încetinească răspândirea virusului. Aceste măsuri sunt propuse de experții noștri. Pentru a vedea dacă măsurile prind trebuie să avem răbdare să așteptăm rezultatul.

Unii au spus că au venit prea repede, alții că prea încet. Adevărul că nu se poate să iei în fiecare zi noi măsuri. Trebuie așteptat 2 săptămâni pentru a vedea efectele noului set”, a spus Iohannis.

De asemenea, întrebat dacă ar putea fi carantinate localități întregi, Klaus Iohannis a răspuns că acest lucru este posibil dacă numărul de cazuri este foarte ridicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.