Ioana Bran: „Este ilogic sa închizi piețele dar sa lași deschise supermarket-urile”

Imaginile cu producătorii români care stau în frig și își vând legumele pe trotuare au revoltat întreaga țară. De aceea, astăzi am votat pentru menținerea piețelor deschise, cu respectarea măsurilor de protecție, spune deputatul social-democrat de Satu Mare, Ioana Bran.

Amendamentul depus de PSD a fost votat de 173 de parlamentari.

Este ilogic sa închizi piețele dar sa lași deschise supermarket-urile. Când a luat decizia de a închide piețele, Guvernul nu a explicat de ce o face, care sunt cifrele celor care s-au îmbolnăvit după ce și-au cumpărat fructe și legume și nici nu a avut soluții pentru producători. Pentru că nu îi poți scoate pur și simplu în stradă! Era clar că lăsând piețele deschise, ar fi supraviețuit și micii producători locali și cei cu venituri mai mici. Păcat că Guvernul lucrează pentru cei ce fac lobby mai puternic!

M-am bucurat însă că reacția românilor la decizia PNL a fost una de solidaritate, empatie și respect față de micii fermieri și comercianți din piețe. Și nicio rugăciune deformată nu îi scutește pe parlamentarii PNL de această lecție!” mai spune parlamentarul satmarean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.