Primele sanctiuni in invatamant. Nu si-au tinut orele

O demitere și o tăiere de salariu sunt măsurile luate în cazul a doi profesori care au refuzat să țină cursuri online. In primul caz este vorba despre un profesor de la o școală gimnazială din Dâmbovița, căruia i-a fost desfăcut contractul de muncă. Un dascăl de liceu din Vrancea s-a ales cu salariul tăiat, din același motiv.

Activitățile din școala online, cum sunt predarea-învățarea-evaluarea online, sunt reglementate prin Ordin al Ministrului Educației. Potrivit documentului, doar orele efectuate vor fi plătite profesorilor. 

Regulamentul mai spune că în timpul cursurilor online este interzisă înregistrarea sesiunilor, elevii primesc absențe dacă nu participă, iar părinții își pot asista copiii minori.

La începutul acestei săptămâni, ministrul educației, Monica Anisie, le-a cerut inspectorilor şcolari generali să-și intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistem online. Ea a motivat că la Ministerul Educaţiei vin tot mai dese semnale de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară activităţile didactice în sistem online.

Sursa: www.digi24.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.