Ce spun autoritățile despre petrecerile din locuințele private, pe timpul restricțiilor

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a explicat circumstanțele în care pot fi luate măsuri daca au loc petreceri private, în locuințe, pe timp de pandemie.

Potrivit acestuia, deşi vor fi interzise reuniunile cu prilejul unor sărbători, nu pot fi impuse restricţii în interiorul locuinţelor private. Sfatul este ca invitaţii la astfel de evenimente să poarte mască.

Nu putem controla locuinţele. Aici, din nou, a fost un apel la parteneriat cu populaţia. Interzicerea este una generală, dar în locuinţă sfatul nostru este ca oamenii să respecte regulile. Chiar dacă ai invitat pe cineva la tine – şi poate că pare ciudat ce spun – chiar dacă ai invitat pe cineva care nu stă la tine, vine cineva în vizită, să se poarte mască. Dar nu s-a pus o cifră, o limită de persoane aici. Petrecerile şi aniversările şi sărbătorile sunt interzise. Dacă cineva totuşi riscă şi vrea să facă ceva în interiorul domiciliului, atunci pe răspunderea lui face acest lucru. Noi nu putem să mergem să spunem că interzicem ceva în interiorul domiciliului. Nu avem o astfel de legislaţie care să permită acest lucru”, a declarat Arafat, întrebat în legătură cu situaţia în care o familie primeşte în vizită alte rude.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.