Începe campania electorala

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din acest an începe vineri şi se va încheia pe data de 5 decembrie, la ora 07.00.

În străinătate, alegerile parlamentare se vor desfăşura în zilele de 5 şi 6 decembrie, iar pe teritoriul României în ziua de 6 decembrie, între orele 07.00 şi 21.00.

La fel ca la alegerile locale, campania electorală pentru scrutinul parlamentar se desfăşoară cu măsuri speciale, impuse de pandemia de coronavirus.

Astfel, în cazul evenimentelor/ întrunirilor desfăşurate în spaţiu închis a fost impusă limita de participanţi la maximum 20, iar în cazul celor care au loc în aer liber – la maximum 50. În ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate pe stradă, s-a impus limitarea numărului persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup la maximum 6, iar în cazul acţiunilor din uşă în uşă – limitarea numărului persoanelor care compun echipele la maximum 2.

Printr-un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi al Afacerilor Interne au fost stabilite măsuri de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor, întrunirilor, acţiunilor aferente campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din acest an.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.