Kereskenyi critica măsura de închidere a scolilor ! Ce spune edilul ?

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, critica măsura luata de CNSU în ceea ce privește închiderea scolilor. Potrivit edilului, închiderea unitatilor de învățământ nu are nici o justificare reala.

Închiderea școlilor este una din cele mai dure măsuri care s-a luat sub pretextul combaterii pandemiei, dar fără să existe o justificare reală. Nu o spun eu, o spun specialiștii: este cu mult mai probabil să te infectezi în mijloacele de transport în comun sau la mall, decât la școală.

Multe țări din UE au intrat deja în lockdown din nou, dar au păstrat școlile deschise. Sper să se revină cât mai repede asupra deciziei de a închide școlile! Educația e prioritară, acum este momentul în care trebuie să arătăm că punem preț pe educație și pe omul educat. Altfel, efectele le vom resimți 10 ani de acum înainte! Dacă școlile și grădinițele se închid, am luat decizia să lăsăm deschise creșele, care sunt în subordinea Primăriei ! Pentru că de la izbucnirea pandemiei, în creșele din Satu Mare nu am avut nici un caz de infectare !” spune primarul Kereskenyi Gabor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.