Elevii verificați dacă stau la școala

Vineri, 30 octombrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au organizat și desfășurat o acțiune privind transportul elevilor și prevenirea absenteismului școlar.

Astfel, s-a acționat în zona unităților de învățământ, atât în zona urbană cât și în cea rurală, fiind verificate legalitatea și modul de transport a elevilor, precum și prezența elevilor la cursuri, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar.

Iar în zona adiacentă unităților de învățământ au fost efectuate controale comune cu jandarmii și polițiștii locali pentru identificarea elevilor care lipsesc de la cursuri precum și respectarea normelor sanitare de către unitățile de alimentație publică.

În urma activităților desfășurate, au fost legitimate peste 540 de persoane, de asemenea, au fost verificați 83 de transportatori privați, 100 de autovehicule de transport școlar, 62 de autovehicule de transport public local/județean, fiind aplicate 181 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 36 800 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.