Premierul zice ca totul e OK în sistemul de învățământ

Premierul Ludovic Orban, s-a declarat mulțumit de sistemul pe care l-au gândit de la începutul școlii și a specidicat că ține cont de părerea specialiștilor. Pe de alta parte, parintii si elevii nu sunt de aceeasi parere.

Caracterizarea facuta, de catre o buna parte dintre elevi sistemului on-line, este scurt si la obiect: “E oribil. Nu te invata nimic”. Sunt si dascali care critica acest sistem, si aici nu e vorba doar de cei mai in varsta (spunem asta pentru a nu eticheta imediat o anumita categorie de dascali, in functie de varsta, raportat la aplecarea acestora asupra noilor tehnologii). Insa, asa cum se intampla mereu, vocile celor care lucreaza efectiv in sistem, dar si ai beneficiarilor acestuia, nu sunt ascultate deloc. Se impun masuri, neverificate, si se catalogheaza ca fiind perfecte.

De la începerea anului şcolar am luat o decizie, care este o decizie care a fost fundamentată pe părerile specialiştilor, că în funcţie de nivelul de răspândire a virusului în comunitate, şcolile pot să funcţioneze, în clasă, jumătate în clasă – jumătate online sau integral online, când se depăşeşte rata de 3 la mie. Acest sistem l-am folosit. Din punctul meu de vedere, nu văd, în momentul de faţă, un motiv foarte serios ca să schimbăm acest sistem.

Deşi, vă spun, m-am exprimat public, copilul, la şcoală, este protejat pentru că se află sub supravegherea cadrului didactic, poartă mască, chiar şi în pauză cadrele didactice au obligaţia să-l supravegheze cum se joacă. (…) Deci, în principiu, e în regulă, dar am ţinut cont de părerea specialiştilor şi am hotărât acest sistem de deschidere”, a declarat Ludovic Orban într-o conferinţă de presă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.