Retelele de apa se extind în Valea Vinului și Rosiori

Au fost semnate alte două noi contracte pentru dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare din județul Satu Mare.

Primul contract prevede extinderea rețelei de alimentare cu apă în localitățile Valea Vinului și Roșiori pe o lungime de aproape 11 km, realizarea rețelei de canalizare în Cărășeu, Lipău și Valea Vinului și construirea rețelei noi de canalizare în Corod, Culciu Mare și Culciu Mic pe o lungime de 30 de km. Lucrările includ și construirea a 20 de stații de pompare a apei uzate.

Cele de-al doilea contract are în vedere construcția, extinderea și reabilitarea facilităților de captare, tratare, înmagazinare și pompare apă în localitățile Halmeu, Turț, Tarna Mare, Târșolț, Huta Certeze și Negrești-Oaș.

Acesta este cel mai important pachet de lucrări care a fost semnat până acum, asta și pentru că, în zona Oașului, spre exemplu, vom rezolva o problemă istorică. Știm cu toții ce înseamnă aici apa potabilă în zilele secetoase de vară. După realizarea acestor investiții, mii de localnici vor avea siguranța unei ape de calitate. Dacă se va respecta calendarul de achiziții cred că în maximum 6 luni putem contracta toate lucrările din pachetul regional de dezvoltare, în valoarea de peste 200 de milioane de euro”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, la semnarea celor două contracte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.