S-a decis ! Masca obligatorie si pe strada, în municipiul Satu Mare și Negresti-Oas !

Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice exterioare și în municipiul Satu Mare, orașul Negrești Oaș și comuna Acâș.

Astăzi, 28 octombrie 2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare a adoptat Hotărârea nr.42 din 28.10.2020 privind completarea Hotărârii CJSU nr.39/23.10.2020 cu privire la stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecțiilor generate de COVID-19.

Conform hotărârii adoptate, principalele măsuri de prevenție suplimentare prevăzute în perioada următoare sunt:

Art.1.

(1) Se adoptă obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele începând de la vârsta de 5 ani prezente în toate spațiile publice din afara locuinței, în toate Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Satu Mare în care rata incidenței la mia de locuitori depășește cifra de 1,5 conform anexei la prezenta hotărâre.

(2) Prezenta reglementare se actualizează la fiecare 48 de ore cu introducerea obligativității prevăzute la pct.(1) în UAT-urile care ating/depășesc cifra de 1,5/1000 de locuitori.

Art.2.

Se menține obligativitatea respectării măsurilor dispuse în anexa la Hotărârea CJSU nr.35/16.10.2020. (https://sm.prefectura.mai.gov.ro/…/HOTARAREA-C.J.S.U…)

Noile localitățile în care purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice exterioare #începând cu data de 28 octombrie sunt: municipiul Satu Mare, orașul Negrești-Oaș și comuna Acâș.

Se menține obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice exterioare pe raza comunelor: Cămin, Călinești-Oaș, Tiream, Foieni, Crucișor, Ciumești, Socond, Căuaș, Păulești, Vetiș și Căpleni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.