O satmareanca a uimit la Concursul Național de Folclor

În perioada 23-24 octombrie, la Reghin, s-a desfășurat a VIII-a ediție a Concursului Național de Folclor „Mureș, dorurile tale …”, organizat de Centrul Județean pentru Cultura Tradiționala și Educație Artistica Mureș.

Din partea Școlii de Arte Satu Mare, a participat prof. Georgiana Gordea. Aflată la prima ei participare în cadrul unui concurs de asemenea anvergura, a reușit sa sensibilizeze juriul festivalului, obținând un meritat premiu special pentru interpretare, costum autentic și prezenta scenică.

Ca reprezentant al Scolii de Arte Satu Mare, in cadrul celei de-a VIII-a editie a Concursului National de Folclor ,,Mures, dorurile tale …” desfasurat la Reghin, am ales sa reprezint zona noastra etnografica, cea a CODRULUI, prin celebra melodie „Mandru-i codru-n sarbatori”. Doresc sa multumesc tuturor celor implicati in sustinerea mea, prin faptul ca m-au incurajat si au avut incredere in mine ca pot sa reprezint cu mandrie portul codrenesc intr-un astfel de concurs! Aduc multumiri speciale domnilor directori ai Scolii de Arte SM, Mircea Deac si Florin Pop pentru indrumare si sprijin! Le multumesc de asemenea managerului Centrului de Cultura Mures, Iulian Praja, orchestrei „Hora” a Casei de Cultura Reghin, condusa desavarsit de directorul si violonistul Ioan Contiu!” spune Georgiana Gordea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.