Fără sărbători de Crăciun ? Reacția Bisericii Ortodoxe

Ipoteza luată în calcul de către autorități priveste restricționarea sărbătorilor dedicate Crăciunului. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a apreciat ca fiind „total deplasat” să facă așa ceva.

A vorbi de anularea sarbatorii de Craciun mi se pare total deplasat in acest moment. Stiu ca inainte e vorba de un eveniment care antreneaza atentia intregii tari (alegerile parlamentare, n.red.). Sper sa nu se introduca in discutie o dubla masura. Nu cred ca e potrivit si nici corect sa vorbim in cheie sumbra de sarbatorile de iarna”, a declarat Vasile Bănescu.

Șeful DSU, Raed Arafat, a susține că perioada Sărbătorilor de iarnă va fi una cu restricții impuse de lupta împotriva Covid-19. Această decizie a fost luată în contextul în care el susține că oamenilor le va fi imposibil să petreacă Sărbătorile așa cum o făceau în anii trecuți.

Totodată, el a subliniat faptul că românii trebuie să fie optimiști și să se adapteze perioadelor care vor urma pentru a fi cu un pas înaintea virusului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.