Parfum de toamna în zona Luna Ses. Imagini care te lasa fara cuvinte (Fotogralerie)

Un grupaj de instantanee, purtand semnatura fotografului satmarean Zsolt Habarics, readuce în prin-plan frumusetile peisajelor de toamna. Imaginile au fost realizate in zona montană Luna Șes.

Oamenilor care împărtășesc aceleași valori ale muntelui, mai devreme sau mai târziu… le este dat a se întâlni”, este un adevar repetat adesea, spus de cine știe ce călător pe carari de munte.

Într-o frumoasă zi de toamnă, am avut plăcerea să-i cunosc pe fotograful Zsolt Habarics și pe soția acestuia Ilona, urcați la Luna Șes pentru a surprinde clipe din eternitatea muntelui. Cu modestie își spune fotograf … pentru mine, el este un artist. Afirm asta, pentru că istoria artelor, ne-a demonstrat că valoarea multor lucrări geniale nu a ținut cont de statutul profesional al autorului, de titlurile dobândite. Un ultim argument … dacă ar fi fost, doar un fotograf, atunci nouă ne-ar fi vândut creația … dar el ne-a dăruit-o … doar un artist ți-o poate dărui !

Din respect pentru gestul și munca lui, considerăm că la rândul nostru trebuie să oferim miilor de prieteni montaniarzi, adunați în jurul Salvamont România, imagini cu nostalgia parfumului de toamnă, imortalizate sub semnătura, Zsolt Habarics”, este mesajul lui Alex Costin de la Serviciul Judetean Salvamont Satu Mare.

Luna Şes este un spaţiu deschis de circa 250 de hectare, la o altitudine medie de 500 de metri, la baza pantelor nordice ale vârfului Pietroasa (1201 m) şi a Muntelui Mic (1013 m).

Investiția de la stațiunea Luna Ses presupune realizarea unui drum în lungime de 6,6 km, incluzând 7 poduri, un drum de acces la baza pârtiei de schi, în lungime de 1,8 km, o zonă de parcare, alimentările cu apă şi energie electrică, reţeaua de canalizare şi staţia de epurare, o pârtie de schi în lungime de 1800 metri. In vârful pârtiei principale de schi se află Monumentul natural Sfinxul Oaşului, o ciudată formă de rocă vulcanică situată în vârful Pietroasa la 1.201 m).

Sursa foto: Zsolt Habarics

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.