Socant ! Padurar atacat cu ranga de către hoții de lemne (Foto)

Un pădurar a fost atacat cu o rangă de către hoții de lemne chiar în timp ce patrula prin pădure, scrie jurnalistul Vasile Dale. Acesta a fost însoțit de doi colegi, însă aceștia au fugit de la fața locului de frica atacatorului.

Încă un caz de agresiune asupra unui pădurar s-a petrecut în localitatea REPEDEA, județul MARAMUREȘ. Pădurarul K.G., angajat al Ocolului Silvic Poieni, a fost atacat de un hoț de lemne cu ranga în timp ce patrula în zona pe care o păzește. Spre norocul lui, mașina personală cu care își efectua serviciul era în apropiere și s-a ascuns în ea, în timp ce alți doi colegi au fugit de la fața locului de frica atacatorului. Aflându-se într-o zonă fără semnal la telefon, pădurarul agresat a fost nevoit să se deplaseze la Ocol, respectiv Postul de Poliție pentru a depune plângere împotriva agresorului B.G.V., personal cunoscut cu mai multe dosare penale în legătură cu furtul lemnelor din pădure. Individul ar fi protejat de mai multe instituții ale statului. Sperăm ca organele competente vor lua urgent măsuri legale care se impun pentru a se evita pierderea de vieți omenești, cum s-a întâmplat și în alte localități din județ”, a declarat martorul pentru www.vasiledale.ro.

Dețin mai multe documente și imagini video pe care le-am prezentat chiar astăzi directorului general și directorului tehnic de la Direcția Silvică Maramureș. Tot astăzi le predau la DGA Baia Mare pentru că tot ceea ce se întâmplă acolo este cu implicarea organilor silvice. Se taie ilegal lemn. Tăierile se fac prin firma fiului primarului din comuna Repedea. Acest pădurar are în gestiune pădurea Primăriei Repedea. Vă dați seama că deranjează controalele care au loc în aceste zile. Se cunoaște situația inclusiv la IPJ Maramureș, la Direcția Silvică Maramureș. În 2017 a plecat un pădurar și un șef de district din cauza lemnului tăiat în pădurea care aparține de primărie. Acuzațiile care mi se aduc sunt nefondate și îi voi acționa în instanța. Repet: tăierile ilegale de acolo sunt făcute prin firma fiului primarului din Repedea.

Am fost în Baia Mare, inclusiv cu martori, și le-am prezentat dovezile. Vom vedea cine minte. Acest pădurar are dosare penale pentru avizele întocmite de el chiar și pe persoane decesate. Sunt inclusiv din luna martie a acestui an. Cu complicitatea primarului” a scris persoana vizată în acest articol, potrivit www.vasiledale.ro.

Sursa: www.actualmm.ro, www.vasiledale.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.