Patru polițiști cercetați în cazul evadarii ucrainenilor din arestul IPJ Maramures (Foto)

Ca urmare a verificărilor efectuate în cazul evadarii celor doi ucraineni din Centrul de Arest din cadrul IPJ Maramures, a fost declanșată cercetarea prealabilă față de doi agenți de poliție și doi ofițeri de poliție.

Au fost întocmite documentele de sesizare din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de înlesnire a evadării și s-a constituit un dosar de urmărire penală în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare, în concurs cu infracțiunea de distrugere.

Reamintim că în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie, cei doi ar fi evadat pe geamul de la baie. Oamenii legii şi-au dat seama de evadare abia dimineaţa, când au mers în celula în care se aflau amândoi pentru a-i duce la Cluj la recursul intentat de ucraineni împotriva măsurii arestării preventive.

Cei doi au ajuns în arestul IPJ Maramureș în data de 18 septembrie, alături de un al treilea tânăr care se află și acum în arestul IPJ, pentru contrabandă cu ţigări.

După căutări în forţă, de-a lungul mai multor ore, cei doi ucraineni evadați din Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Maramureș  au fost depistaţi pe raza comunei Desești.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.