Invictus: Ștafeta roșie a ajuns la Satu Mare (Foto)

Sacrificiul impune respect, iar respectul pentru eroii neamului – răniți sau plecati prea devreme dintre noi, a fost sursa de putere și motivația suficientă a voluntarilor băimăreni, pentru a-și depăși limitele la Ștafeta Veteranilor.

Cei șapte voluntari Invictus din Baia Mare au purtat, în alergare, ștafeta roșie – una dintre nuanțele drapelului tricolor, care ne amintește de sacrificiul suprem al înaintașilor noștri. Alături de militari în activitate și în rezervă, au fost și oameni care, deși nu poartă ținuta și însemnele forțelor armate, poartă în suflet valorile acestui neam, dragostea de țară și respectul pentru înaintașii noștri.

Mureșan Mihai, Boga Gavril și Biro Alexandru sunt cei trei militari din cadrul Batalionului 612 Artilerie Antitanc „Maramureș”, de neoprit în alergare pentru a-și împlini misiunea de a onora sacrificiul suprem al eroilor neamului romanesc.

După o carieră militară de peste 26 de ani în Armata României, în care a ocupat nenumărate poziții fruntașe la mai multe competiții sportive, Mircea Pocol, actualmente militar in rezerva, a contribuit decisiv la victoria echipei băimărene în finalizarea cursei spre penultima destinație a Ștafetei Veteranilor Invictus.

Chiar și după 24 de ore de muncă în gestionarea situațiilor de urgență, ca pompier militar în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș, Csaba Deak Crăciun nu a ales să se odihnească, ci să își servească, în continuare patria, luptând cu distanța, ca și cu focul, din respect pentru colegii militari răniți sau plecați prea devreme dintre noi.

Jurnalistă experimentată și înotătoare de performanță, din respect pentru sport și pentru eroii neamului, Delia Kovacs a alergat la Ștafeta Veteranilor, sperând că gestul ei va rămâne mărturie în timp și va constitui un exemplu pentru tinerele generații ca, atunci când vor întâlni un obstacol, să nu renunțe. “Dacă îți dorești cu adevărat, vei putea merge mai departe “, a spus campioana noastră.

În drumul lor, de la Monumentul Ostașului Român din Baia Mare, până la sediul Batalionului 52 Geniu „Tisa” din Satu Mare, unde au predat Stafeta spre a fi purtată mai departe la Carei, de Ziua Armatei României, voluntarii invictus băimăreni au adus onorul eroilor neamului, la monumentele dedicate acestora, întâlnite pe traseu.

Voluntarii au alergat cu gândul și la militarii răniți, recent, în teatre de operații și speră ca efortul nostru, al tuturor, să fie simțit ca o recunoaștere a jertfei făcuta de eroii neamului românesc, de ieri și de azi!

Cristina Miia, rezevist voluntar în Armata României, este cel de-al șaptelea membru al Ștafetei Veteranilor Invictus din Baia Mare. Cu toate că am lăsat-o la sfârșit, rolul ei a fost unul extrem de important și anume acela de a coagula minunata echipă Invictus de la Baia Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.