Intamplare sinistra. Dumnezeu să ne ajute că medicii ne lasă să murim !

Comportamentul unui angajat al Serviciului de Ambulanța ne face să ne întrebam dacă a mai rămas vreo farama de umanitate in lumea asta, ori totul a fost șters cu un burete, de fuga dupa inavutire ? Povestea unei angajate de la mall-ul Vivo din Baia Mare ne arata o latura cumplita a unor oameni care sunt puși acolo, totuși, ca sa salveze vieți, nu ca sa le frângă.

De multe ori, vazand ceea ce se întâmpla în jurul nostru ni se face pur și simplu lehamite de tot. Unii își considera profesia, doar ca o sursa de bani, fără sa ii mai intereseze de alți oameni. Și asta devine destul de grav, în conditiile în care este vorba despre un cadru medical.

Chiar atât de mult ne-au corupt banii ? Chiar atât de mult ni s-au golit sufletele și nu mai conteaza nimic, decat fuga nebuneasca după zanganitoarele din buzunare ? Asta nu mai e civilizatie … gasiti-i orice alta denumire … Și asta o spun chiar dacă unii se vor supăra pentru aceste cuvinte.

Iată cele prezentate de o angajată a unui mall din Baia Mare:

Eram la țigară, pe rampă la Vivo și am văzut un domn care a căzut pe jos în mijlocul parcării. Alături de un coleg și încă câteva persoane am mers să îl ajutam sa se ridice. Pe când l-au ridicat băieții, am observat că domnul nu se ținea singur pe picioare. Bun, l-am dus la fumoar pe o bancă. Țin să precizez că nici șezut nu putea sta, nu reacționa la nimic, era inconștient (am presupus).

Am sunat la salvare, mi-a făcut doamna legătura cu ambulanța la Baia Mare. Domnul de la serviciul de ambulanță din Baia Mare, după ce i-am descris situația și l-am rugat să trimită cât de repede o ambulanță că domnul nu e bine deloc, nu a reacționat. Nu eram sigură dacă era inconștient sau era o alta problema și am zis „cred, presupun ca este inconștient”.

Domnul respectiv mi-a zis că nu sunt ambulanțe disponibile și să-l lăsăm acolo că e zonă publică și poate l-a mai vedea cineva sa sune la ambulanță … lăsați-l acolo !

Acum întrebarea mea este: de ce? Cum să spui așa ceva?! Preferam să îmi zică să aștept o jumătate de oră, o oră, lângă el, dar să trimită ambulanță, sa se asigure că totuși, domnul e okay, decât să primesc răspunsul ăsta. După să ne mai mirăm că ne merge rău? Să ne mirăm că toată lumea compară sistemul sanitar al României cu cel din străinătate? Sunt atât de nervoasă pe chestia asta, nu aveți idee. Cum poți fii atât de idiot încât să spui, liniștit, „lasati-l acolo”? Cum poate el dormi liniștit noaptea? Dacă mergea pe bulevard și-l călca o mașină? Dacă nu eram noi acolo și rămânea inconștient pe jos?

Unde e umanitatea? Suntem în plină pandemie dar totuși, și restul oamenilor contează …” – se arată în mesajul femeii.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.